Menu
EUR
Speakers: Past JBL, QSC of LD Systems het beste bij jou?

Speakers: Past JBL, QSC of LD Systems het beste bij jou?

Door: Lars Beerda Reacties: 0

Dutch DJ Equipment vergelijkt Speakers: JBL, QSC en LD Systems!​​​​

“De zoektocht naar nieuwe speakers, dat is geen makkie!”

Past JBL, QSC of LD Systems het beste bij jou?

De zoektocht naar de perfecte speakersets voor jouw shows, dat is absoluut geen makkie. Hoe kan je er nou precies achter komen welke de perfecte match is voor jou? Vrees niet, in deze blog gaan wij jou op weg helpen! In onze showroom vind je drie topmerken die allemaal hun unieke voordelen hebben: JBL, QSC en LD Systems, drie merken met alle drie hun eigen kwaliteiten! Of je nou een EDM & House DJ, Urban & Hip-Hop DJ, allround DJ, of een live band bent, er bestaat een perfecte speaker die perfect is voor jouw muziekstijl. 

Vandaag nemen we de verschillen tussen deze merken en per merk twee populaire modellen even goed onder de loep, zodat hier een keuze in maken voor DJ's, bands en geluids-liefhebbers een stukje makkelijker wordt.

De Signature Sounds

Uiteraard is de signature sound ontzettend belangrijk in de zoektocht naar een nieuwe set speakers, want een geluidssysteem is één en al sound. Tussen JBL, QSC en LD Systems zit nog een vrij groot verschil in signature sounds, en het is ontzettend belangrijk om de verschillen hierin te leren ontdekken. 

JBL: Punchy en Bass-gericht

JBL staat naast haar samenwerking met Martin Garrix vooral bekend om haar punchy, bass-gerichte geluid. De speakers van JBL, zoals de Eon715 en PRX915, leveren een krachtige bass die vooral ideaal is voor elektronische muziek zoals House, Hardstyle & Techno, maar ook Hip-Hop & Urban muziek. Dit maakt deze speakersets perfect voor DJ’s die een stevig en vol geluid nodig hebben om hun publiek in beweging te krijgen. De JBL PRX915 is iets duurder dan de Eon715, en biedt nèt iets meer balans tussen lage en hoge frequenties, maar beide speakers zorgen voor een bijzonder luisterervaring, ook in de grotere ruimtes.

QSC: Helderheid en Precisie

QSC is zonder twijfel de meest geschikte keuze als je op zoek bent naar helderheid en precisie. De QSC K12.2 staan bekend om hun bijzonder heldere geluidsweergave, waarbij elk detail van een nummer ontzettend duidelijk hoorbaar is. Niet zo gek dat de kleinere QSC K8.2 ook veel gebruikt wordt als stage monitor voor DJ’s en artiesten. Dit maakt ze ideaal voor Live Bands, Zangers en Live Artiesten die genres zoals rock, jazz, blues en volksmuziek spelen, waarbij alle instrumenten en vocalen helder en duidelijk naar voren moeten komen. De QSC CP12 daarentegen is wat betaalbaarder. Een prima speaker om mee te beginnen als je nog niet het budget hebt om de K-serie aan te schaffen. QSC staat bekend om indrukwekkend hoge volume output zonder verlies van geluidskwaliteit, is vooral geschikt voor artiesten op elk formaat evenement, van kleinere zalen tot grote festivals.

LD Systems: perfect prijs en kwaliteit verhouding

LD Systems biedt een uitstekende balans tussen prijs en prestaties. De ICOA en Stinger modellen leveren diepe bass en mooie hoge tonen, maar wat ze apart zetten van JBL en QSC is hun veelzijdigheid. Speakers van LD Systems zorgen ervoor dat elke muziekstijl & genre consistent en goed klinkt. Vooral voor de allround DJ’s of muzikanten die veel verschillende genres spelen, zijn deze geluidssystemen een hele goede keuze. LD is ook een goede toevoeging aan een drive-in set als je veel reist voor je boekingen. Van een bruiloft tot een schoolfeest, en alles ertussenin, LD Systems kan het makkelijk bijbenen. De ICOA heeft een plastic behuizing, en is daarmee lichter en gemakkelijker te transporteren, en de Stinger, met een houten behuizing, is wat robuuster en klinkt daardoor ook net iets warmer.

Logo JBL, Logo QSC, Logo LD Systems

Bouwkwaliteit en Duurzaamheid

Als je dit zelf al niet mee hebt meegemaakt, dan ken je deze horrorverhalen ongetwijfeld wel van iemand: bier dat over je DJ-controller wordt gegooid, een top speaker die wordt omgeduwd door een feestganger, of bekabeling die per ongeluk uit het contact wordt geschopt tijdens een optreden. Het bezorgt elke geluidstechnicus, artiest of DJ nachtmerries! Gelukkig zijn JBL, QSC en LD Systems hierop, voor zover dat mogelijk is, voorbereid, zodat jij je hier geen zorgen over hoeft te maken tijdens je live shows. Daarnaast hebben deze merken ook nog een aantal andere technische hoogstandjes toegevoegd!

JBL: Robuust, Altijd Betrouwbaar en Gebruiksvriendelijk

Zowel de Eon715 als de PRX915 zijn gebouwd en ontworpen om tegen een flinke stoot te kunnen. Dit maakt deze speaker sets betrouwbaar voor intensief gebruik op de weg en tijdens optredens. De JBL speakers zijn daarnaast ook voorzien van een handige app waarmee je eenvoudig EQ-instellingen en andere parameters kunt aanpassen, wat zorgt voor een extra gemakkelijke gebruikservaring. Daarnaast zien de ontwerpen van JBL er ontzettend strak uit naast een DJ booth. Zet er een Pioneer setje tussen, en je straalt al snel een professionele look uit! 

QSC: Stevige Bouw van de Beste Kwaliteit 

De QSC speakers staan bekend om hun stevige bouw en gebruiken componenten van de allerhoogste kwaliteit, zodat je elk schroefje en detail in deze speakers hoogwaardig kunt noemen. De CP serie en K.2 serie zijn door QSC ontworpen om jarenlang mee te gaan, zelfs bij intensief gebruik en veel shows. De K12.2 biedt bovendien ook geavanceerde DSP-mogelijkheden, waardoor je het geluid nauwkeurig kunt afstemmen op de akoestiek van elke ruimte, een functie waar live-muzikanten en artiesten ontzettend veel aan hebben.

LD Systems: Keuze uit Plastic of Hout

De ICOA en Stinger modellen van LD Systems zijn niet alleen veelzijdig, maar ook ontzettend duurzaam gebouwd, van de allerhoogste kwaliteit. De ICOA, met een keiharde plastic behuizing, is licht en gemakkelijk te transporteren, wat deze speaker ideaal maakt voor de mobiele DJ’s en bands, die hun setup snel willen opbouwen en afbouwen. De Stinger daarentegen, met een houten behuizing, biedt extra stevigheid en het hout zorgt tegelijkertijd ook voor een warmere klank, wat deze speakerset perfect maakt voor vaste installaties en professionele evenementen. 

JBL Eon715 & PRX915, QSC K12.2 & CP12, LD Systems ICOA & Stinger

Voor Wie Is Welke Speaker Geschikt?

Lastig, zo'n keuze maken. Daarom hebben wij het makkelijk voor je gemaakt! Hieronder sommen wij kort op welk type speaker het beste is voor elke gebruiker! 

JBL: Ideaal voor EDM,Hip-Hop & Bass-Heavy Genres

DJ’s & artiesten die veel elektronische muziek zoals House, Hardstyle of Techno, maar ook Hip-Hop & Urban of andere Bass-Heavy genres draaien, zullen de punchy en krachtige bass in de signature sound van JBL ongetwijfeld waarderen. De Eon715 is een uitstekende keuze voor beginners en middelgrote ruimtes, terwijl de PRX915 perfect is voor meer ervaren DJ’s en grotere evenementen.

QSC: Perfect voor Live Bands, Zangers en Diverse Muziekstijlen

Live bands en DJ’s die spelen in genres waar helderheid en precisie belangrijk zijn, zoals Rock, Jazz, Blues of Volkszangers, zullen de QSC K12.2 en CP12 waarderen. Met name de K12.2 is ideaal voor grotere evenementen dankzij de hoge volumeoutput en het indrukwekkende oog voor detail in de geluidskwaliteit. 

LD Systems: Geschikt voor Verschillende Gebruikers en Muziekstijlen

LD Systems heeft een veelzijdigheid die zowel beginners als ervaren professionals aanspreekt. Vooral de allround DJ’s en muzikanten die veel verschillende genres spelen zullen erg blij worden van de consistente sound tussen alle genres door van LD Systems. De ICOA is perfect voor DJ’s die een rijk en vol geluid zoeken voor middelgrote ruimtes en evenementen, terwijl de Stinger ideaal is voor professionele optredens en grootschalige evenementen dankzij zijn krachtige bass en sterke bouw.

Conclusie

Het kiezen van de juiste speaker hangt sterk af van je specifieke behoeften en muziekstijl. JBL biedt punchy, bass-gericht geluid dat perfect is voor DJ’s die elektronische muziek en hip-hop draaien. QSC levert ongeëvenaarde helderheid en precisie, ideaal voor live bands, zangers en de "pure" muziekstijlen. LD Systems biedt een mooie consistente balans tussen elk prijs/kwaliteit, met veelzijdige modellen die geschikt zijn voor zowel beginners als professionals. Bij een complete geluidsinstallatie hoort uiteraard ook een subwoofer, daar gaan wij de volgende keer meer over vertellen! 

Kom luisteren in onze showroom!

En toch…ervaar je geluid het beste in persoon! Kom een keer langs in onze showroom in Wezep en ervaar het verschil zelf tussen deze topmerken. Onze medewerkers helpen je graag bij het vinden van de perfecte setup voor jouw optredens en evenementen, en welke apparatuur het beste past bij jouw muziekstijl.

 

Showroom Dutch DJ Equipment, Rondweg 38 Wezep.

 

Waarom Dutch DJ Equipment?

Als exclusieve partner van deze topmerken bieden wij niet alleen de nieuwste producten, maar ook persoonlijk advies aan. Onze medewerkers zijn zelf DJ’s en artiesten, en hebben daarom diepgaande kennis van DJ apparatuur en kunnen jou helpen de perfecte setup te vinden voor jouw wensen. Bovendien hebben wij demonstraties en workshops in onze showroom, waar je van onze experts kunt leren, de nieuwste DJ apparatuur testen en je skills kunt verbeteren. Geluid ervaar je nou eenmaal het beste in persoon! 

Zijn wij nog iets vergeten, of deel jij graag je mening over deze topmerken? Schrijf vooral dan een review in de comments, wij lezen ze graag door! 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €250,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »