Menu
EUR
Insight in de nieuwe DAP NRG speakers

Insight in de nieuwe DAP NRG speakers

Door: Lars Beerda Reacties: 0

Maak Kennis met de DAP NRG Speakers!

“Krachtig geluid voor een scherpe prijs!”

Er zijn weer spannende bewegingen op de markt voor luidsprekers! Altijd leuk, maar deze keer is het extra bijzonder omdat DAP zichzelf opnieuw heeft overtroffen met de lancering van de NRG-lijn! Deze luidsprekers zijn niet alleen robuust gebouwd, maar bieden ook een geluidskwaliteit waar je U tegen zegt. Maar.. wat deze serie echt een must-have maakt, is de prijs! Met een combinatie van prijs en kwaliteit die je nergens anders zult tegenkomen, zijn deze luidsprekers de ideale setup voor zowel feestjes als grotere evenementen!

Inhoud

De Nieuwe NRG-Series!

Passief of Actief Luidsprekersysteem?

Bij het kiezen tussen een passief of actief luidsprekersysteem is het belangrijk om te weten wat het beste past bij jouw wensen. Actieve luidsprekers, zoals de NRG 15A, komen met een ingebouwde versterker, wat betekent dat ze direct op een input of lijn kunnen worden aangesloten zonder dat er externe versterking nodig is. Dit maakt actieve speakers ideaal voor de reizende DJ, artiest of bands, of verplaatsende evenementen en feesten. Aan de andere kant hebben passieve luidsprekers een externe versterker nodig, wat meer flexibiliteit geeft in geluid. Deze optie is een mooie oplossing voor vaste installaties, zoals een club of café, tot een setup thuis, en alles daartussen in!

De actieve en passieve speakers van de NRG series komen in varianten van 8", 10", 12" en 15", en komen met ontzettend indrukwekkend geluid. Ze kunnen ook goed tegen een stootje, want ze zijn gebouwd van multiplex kasten. Het design van deze speakerset is lekker gebruiksvriendelijk, waardoor ze makkelijk op te bouwen zijn.

Subwoofers: Diepe Bass = Meer Ervaring

Het is absoluut geen geheim dat subwoofers van groot belang zijn als je gaat voor de beste luisterervaring in je setup. Diepe, punchy bass zijn nu eenmaal van enorme impact op de kwaliteit van je geluid. Goed nieuws, de NRG-lijn komt ook met genoeg low-end opties! De subwoofers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder 12 inch, 15 inch en 18 inch, met zat power in de lage frequenties!
Zo kan je de subs zelfs tot 80khz zetten. Zeer lage frequentie voor heerlijke bass ervaring.

Neem, de DAP NRG 18SA, de 18" subwoofer in de NRG series. Deze woofer biedt een indrukwekkend volle bass die de topmerken zoals SVS en Klipsch zeker nieuwe concurrentie zal gaan geven. Met deze actieve subwoofer, die komt met ingebouwde versterker, krijg je niet alleen een ontzettend goede geluidskwaliteit, maar deze speakerset is ook erg gemakkelijk op te bouwen. Deze subwoofers zijn ideaal voor zowel professionele DJs, bands, en evenementen die op zoek zijn naar een krachtige bass die de dynamiek in elk feest of evenement verbetert.

Revolutionair Design

Robuuste Speakers, Harde Prestaties

De NRG speakers zijn zeer robuust gebouwd. Perfect voor verhuur. Multiplex kasten dragen ook goed bij aan de duurzaamheid en de geluidskwaliteit. Bovendien zien de NRG sets er lekker strak uit, wat een extra pluspunt is voor performers die wat professionaliteit uitstralen met hun setup, drive-in show, DJ booth of stage. De krachtige combinatie van gebruiksvriendelijkheid en kwaliteitsmateriaal maakt de NRG-modellen een goede keuze voor alle gelegenheden in de muziek en entertainment.

Hoekinstellingen

De dubbele speakerflens wordt geleverd bij alle topkasten en beschikt over een diameter van 35mm, en je kan de speakers instellen op een hoek van 0 graden, en een hoek van 5 graden. Dit ontwerp stelt je heel simpel in, en zorgt dat je de optimale luidsprekerhoek hebt, afgestemd op de zaal of akoestiek die jij nodig hebt.

Rigging Opties

Naast de mogelijkheden voor paalmontage biedt elke luidspreker drie M10-montagepunten, wat de installatie en rigging een stuk gemakkelijker maakt. Deze punten zijn strategisch ontworpen om een flexibele en veilige bevestiging te kunnen maken. Hierdoor is het mogelijk om de speakers op verschillende manieren te positioneren. Dit maakt het voor technici en installateurs makkelijk om de NRG speakers aan te passen aan de ruimte en de juiste geluidsverdeling.

De subwoofers zijn voorzien van een M20-schroefdraad, wat extra rigging opties met zich meebrengt. Deze schroefdraad kan worden gebruikt om een luidspreker te bevestigen met een luidsprekertussenpaal. Dit systeem maakt het niet alleen mogelijk om de luidsprekers sneller op te bouwen, maar ook om ze makkelijker te verplaatsen of aan te passen!

Opvallende Extra’s

DSP Presets voor Perfecte Sound

De speakers komen met vier vooraf ingestelde DSP presets die je eenvoudig met een druk op de knop kunt instellen:

  • Contour - Deze instelling versterkt de frequenties die vaak verloren gaan bij het streamen van muziek en bij draadloze verbindingen. Deze preset is vooral geschikt voor situaties waarin de luidspreker zonder een mixer wordt gebruikt.
  • Speech - Deze instelling is ontworpen om de frequenties die essentieel zijn voor spraak te versterken, wat resulteert in een helder en goed verstaanbaar stemgeluid, ideaal voor zangers, songwriters en microfoon gebruikers.
  • Flat - Deze instelling biedt een lineaire frequentierespons, wat het ideaal maakt in combinatie met een extern mengpaneel.
  • +Sub - Deze instelling filtert de lage frequenties weg en optimaliseert het geluid van de luidspreker, als deze wordt gebruikt in combinatie met NRG-subwoofers.

Bluetooth: Draadloze Muziek

De actieve NRG-luidsprekers komen met Bluetooth 5.0 en True Wireless Stereo (TWS), waardoor je volledig draadloos muziek kunt spelen. Geen gedoe meer met kabels, stream lekker makkelijk geluid met je telefoon of tablet. Je kan ook twee NRG full-range luidsprekers draadloos met elkaar verbinden, om een indrukwekkend stereogeluid te krijgen uit je NRG speakers!

Speciale Microfoon- en Lijningangen

DAP staat natuurlijk al bekend op het gebied van microfoons, en deze mics werken uiteraard ook perfect met de NRG sets. Alle speakers in deze serie komen met speciale aansluiting voor microfoons en lijningangen, dus ook de beste geluidskwaliteit kan worden bereikt zonder ruis. Bovendien biedt het systeem de mogelijkheid om draadloos te connecten, wat het nog flexibeler maakt voor bands, zangers, evenementenorganisatoren en geluidsprofessionals die op zoek zijn naar een draadloos mic-systeem als vervanging van de clip-on microfoons.

Luidsprekerhoezen: Beschermen met Stijl

Bescherm deze set in stijl. De DAP heeft exclusieve beschermhoezen voor de NRG lijn die niet alleen functionele bescherming bieden tijdens transport, maar ook een strakke en professionele uitstraling hebben. Met deze hoezen combineer je veiligheid met een professional look, zodat je altijd goed voor de dag komt, ongeacht de situatie!

Conclusie

Test de nieuwe NRG-lijn nu!

De nieuwe DAP NRG Series Speakers zijn een opvallende toevoeging aan de luidsprekermarkt, met een sterke focus op prijs-kwaliteitverhouding. Deze luidsprekers zijn licht van gewicht en bieden een indrukwekkende geluidskwaliteit, waardoor ze ideaal zijn voor zowel feesten als grotere evenementen. De NRG-lijn omvat zowel actieve als passieve luidsprekers, met varianten van 8" tot 15" (inch), en is ontworpen met gebruiksgemak en robuustheid in gedachten.

De subwoofers, zoals de DAP NRG 18SA, hebben een diepe en krachtige bass, perfect voor feesten en evenementen. Het revolutionaire design van de luidsprekers, gemaakt van multiplex, zorgt voor een professionele uitstraling en maakt ze gemakkelijk te vervoeren.

De speakers komen met handige functies zoals hoekinstellingen en rigging opties, waardoor ze gemakkelijk aan te passen zijn naar verschillende ruimtes. Daarnaast zijn er DSP presets beschikbaar voor het optimaliseren van je geluid, afhankelijk van de zaal. De modellen hebben Bluetooth 5.0, wat draadloos muziek streamen mogelijk maakt, en hebben speciale ingangen voor microfoons en lijningangen voor een goede geluidskwaliteit op alle aansluitingen.

Tot slot zijn er ook exclusieve beschermhoezen beschikbaar die niet alleen bescherming bieden, maar ook een professionele uitstraling hebben, zodat je ze kan vervoeren in stijl. De DAP NRG Series Speakers zijn dus een prima keuze voor muzikanten, DJ's en evenementenorganisatoren die op zoek zijn naar kwaliteit en gebruiksgemak.

Plan hier snel een moment om een geluidsdemo in onze showroom te ervaren, want onze agenda vult zich snel! Onze medewerkers zijn zelf DJ’s en artiesten en helpen je graag bij het vinden van de perfecte setup voor jouw optredens en evenementen. Wij weten goed welke apparatuur het beste past bij jouw muziekstijl! Als exclusieve partner van topmerken zoals DAP, JBL, QSC en LD Systems bieden wij niet alleen de nieuwste producten, maar ook persoonlijk advies. Bovendien hebben wij naast demonstraties ook regelmatig workshops in onze showroom, waar je van onze experts kunt leren, de nieuwste DJ apparatuur kunt testen en je skills kunt verbeteren. Geluid ervaar je nou eenmaal het beste in persoon!

Zijn wij nog iets vergeten, of deel jij graag je mening over deze ervaringen? Schrijf vooral dan een review in de comments, wij lezen ze graag door!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €250,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »