Menu
EUR
Alles Over De Nieuwe DAP Frigga Speaker

Alles Over De Nieuwe DAP Frigga Speaker

Door: Lars Beerda Reacties: 0

Alles Over De Nieuwe DAP Frigga Speaker 

“Een perfecte mix van prijs, stijl en kwaliteit- dat is DAP!”

DAP presenteert een nieuwe kolom speakers: De DAP Frigga! Zoek je naar een goed, betaalbaar en gebruiksvriendelijk PA systeem dat in te zetten is op heel veel verschillende gelegenheden? Dan ben je op zoek naar de nieuwe DAP Frigga! De plug-and-play luidsprekers zijn gemaakt voor zangers, songwriters, DJ's, bedrijven en bands die een speaker nodig hebben die alle genres goed laat klinken, en in alle gelegenheden ingezet kan worden. Deze luidsprekers komen in een mooi formaat en hebben bijzonder veel kracht, ideaal voor heel veel verschillende soorten situaties!

Inhoud

Zoek je een actief kolom PA-systeem waar kwaliteit, kracht en prijs samenkomt, zoek dan niet verder dan de nieuwe DAP Frigga serie. De DAP Frigga biedt alles wat je nodig hebt als DJ, band, of als een evenement organiseert. Je kan met deze speakers een goed, vol geluidssysteem kopen zonder je bank te hoeven breken.

Voor welk type evenement?

De DAP Frigga speakers komen het beste tot hun recht in kleine tot middelgrote zalen, bijvoorbeeld bruiloften, tuinfeesten, bedrijfsborrels, en andere gelegenheden. Voor een prijs die betaalbaar is voor vrijwel iedereen, krijg je een speakerset die redelijk eenvoudig op te zetten is, en ook professioneel geluid levert. En laten we eerlijk zijn, dat is toch precies waar de meeste artiesten naar op zoek zijn? Makkelijk op te bouwen, goed geluid en zo veel mogelijk goede indruk maken op je publiek!

Wat maakt de DAP Frigga uniek?

Je vraagt je waarschijnlijk al af, wat maakt deze speakers zo bijzonder ten opzichte van andere kolomspeakers? Hieronder lichten we de grootste voordelen van de DAP Frigga serie even kort voor je uit:

  • Actieve speakers: De DAP Frigga’s zijn actieve speakers, wat betekent dat ze met een ingebouwde versterker komen. Met andere woorden: nooit meer gedoe met extra apparatuur, want je kunt de speaker meteen aansluiten en spelen. Dit is ontzettend handig voor DJ's en artiesten die vaak en snel moeten opbouwen, want je setup is veel sneller ready.
  • Prestaties: Met vermogens tussen 400W tot 1000W RMS, heb je zeker voldoende kracht om een serieuze show op te kunnen zetten, ongeacht of het een kleine zaal, een bruiloft, schuur, keet of een tuinfeest is bijvoorbeeld. De bass gaat lekker diep, wat genres zoals house, techno, funk, jazz, en zelfs rock erg lekker laten klinken.
  • Duurzaamheid: De DAP Frigga speakers zijn van sterk materiaal gemaakt en kunnen dus goed tegen een stootje. De stevige behuizing zorgt ervoor dat ze geschikt zijn voor intensief gebruik, wat ze ook mooie opties maakt voor in de verhuur.
  • DSP instellingen: De Frigga komt ook met een ingebouwde DSP (Digital Signal Processing). Hiermee kun je het geluid afstemmen op de ruimte waar je gaat draaien of spelen. Je kan bijvoorbeeld een bass-boost instellen voor elektronische muziek, maar er zijn ook instellingen voor heldere vocals voor live zangers, en je past het geluid erg gemakkelijk aan.

Voor wie is de DAP Frigga bedoeld?

De Frigga serie is een mooie set voor gebruikers die een speakerset zoeken die professioneel klinkt, maar niet de hoofdprijs wil betalen. Als je bijvoorbeeld een DJ bent die vaak op bruiloften of bedrijfsfeesten draait in Nederland, dan zoek je waarschijnlijk geluid dat goed klinkt, niet moeilijk op te bouwen is, en tegen een stootje kan. De DAP Frigga heeft precies dat! De set heeft een mooi formaat, is snel op te zetten, en is gemakkelijk aan te sluiten op een DJ booth of setup.

Ook voor bands, singer-songwriters, en andere muzikanten is de DAP Frigga een goede speaker. Instrumenten komen goed tot hun recht in de sound van DAP, zonder dat het geluid te "geknepen" of geforceerd gaat klinken. Ook zijn de speakers goed bestand tegen outdoor, dus onder een tent buiten kunnen ze ook prima neergezet worden.

Welke genres?

DAP Frigga speakers zijn gemaakt om met veel verschillende genres te kunnen worden gebruikt, en alles goed te laten klinken. Toch komen bepaalde stijlen naar onze mening beter tot hun recht:

  • Elektronische Muzie (EDM): De Frigga speakers hebben een mooi bass-geluid, dat goed past bij electronische genres zoals house, ubran, techno, drum & bass.
  • Jazz & Funk: Voor optredens waar goede mids en details via instrumenten vooral belangrijk zijn.
  • Pop & Rock: Er zitten voldoende lows in de Frigga om pop en rock nummers krachtig neer te kunnen zetten.
  • Akoestisch & Vocal: Live zangers en singer-songwriters zullen ongetwijfeld ook kunnen genieten van de heldere signature sound tijdens hun performance.

Prijs-kwaliteitverhouding

Wat de DAP Frigga naar onze mening echt onderscheidt van concurrenten met hogere prijsklassen, is de prijs-kwaliteitverhouding! Er bestaan genoeg speakers die duurder zijn en wat meer functies hebben, maar je betaalt vaak ook veel voor deze extra functies. Er zijn ook genoeg goedkopere speakers, echter kunnen deze niet tippen aan de DAP Frigga. De lagere prijs maakt de Frigga echt een unikum ten opzichte van de “dure” merken, met toch de vergelijkbare prestaties.

En dan de hoezen!

Tot slot nog een klein, maar zeker niet onbelangrijk detail: de hoezen van de DAP Frigga speakers zien er stijlvol uit, dus je kan ze vervoeren in stijl! De beschermhoezen zijn dus niet alleen goed voor het beschermen tegen krassen en stoten tijdens transport, maar zien er ook nog eens netjes en strak uit. Professionaliteit moet je uiteraard ook kunnen uitstralen in je setup. Als je bijvoorbeeld als drive-in show op een chique bruiloft speelt of een high-end bedrijfsevenement, zoek je natuurlijk dat de apparatuur er net zo goed uitziet naast je DJ booth als dat ze klinken!

Meteen een set met hoezen kopen? We maken het je makkelijk! Dit hebben wij al voordelig voor je samengesteld in deze 'DAP Frigga actieve kolom PA systeem set met hoezen', of vraag snel naar de mogelijkheden! 

Conclusie: Waarom DAP Frigga?

De nieuwe DAP speakers, de Frigga series, zijn een perfecte combinatie van prijs en kwaliteit. De speakers zijn vooral een mooie toevoeging in de set-ups van DJ's, bands en bedrijven! De actieve kolom speakers zijn gemaakt voor kleine tot middelgrote evenementen, zoals bruiloften, tuinfeesten en bedrijfsfeesten, en zijn ook lekker simpel op te zetten. Ook het indrukwekkende vermogen van 400W tot 1000W levert een indrukwekkend goed geluid dat geschikt is voor verschillende muziekgenres, van elektronische muziek (EDM) tot jazz en rock, of zelf sing & songwriters.

Een van de grote pluspunten van de DAP Frigga speakers is dat ze voor de gunstige prijs met een ingebouwde versterker komen, wat het opbouwen en afbouwen veel sneller en makkelijker maakt. Daarnaast zijn de speakers erg duurzaam en gemaakt voor intensief gebruik, waardoor ze ook geschikt zijn voor verhuur of zwaarder gebruik. Er zit een DSP bij in waarmee iedereen het geluid simpel aan kan passen aan de ruimte waarin de geluidsset staat, lekker veelzijdig en niet al te moeilijk om te leren dus!

Maar… de prijs-kwaliteitverhouding van de DAP Frigga is het grootste pluspunt! Dit vooral omdat ze serieuze concurrentie geven met duurdere speakermerken, met vergelijkbare kwaliteit. De Frigga series heeft ook stijlvolle beschermhoezen, die niet alleen de producten beschermen tijdens transport en vervoer, maar ook bijdragen aan een professionele look tijdens het vervoer van de set. De DAP Frigga speakers zijn met alles samengevat een uitstekende keuze voor DJs of artiesten die op zoek zijn naar een stevig en goed geluidssysteem zonder te veel te hoeven betalen.

DAP Speakers bij een DJ Booth in de Showroom & Winkel van Dutch DJ Equipment in Wezep, Gelderland, Nederland.

Ben je na het lezen van deze review benieuwd naar de sound van de DAP Frigga of andere DAP producten? Kom dan een keer langs in onze showroom in Wezep om ze te beluisteren of te bekijken! Ons team staat de hele week klaar met advies, demo’s en om je de allernieuwste producten in de muziekwereld te kunnen laten zien. Je kunt uiteraard niet alleen DAP producten vergelijken, maar ook vergelijken met merken zoals JBL, QSC en LD Systems. Kortom, de koffie staat altijd klaar in onze showroom en winkel!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €250,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »